Grilovaný hermelín s medvedím cesnakom a so zapečenou brokolicou je rýchlym receptom, ktorý vás poteší, keď sa vrátite z lesa vyhladnutý ako vlk. 🙂

Grilovaný hermelín s medvedím cesnakom

Grilovaný hermelín so zapekanou brokolicou a medvedím cesnakom

Čo budete potrebovať?

  • cca 450 g brokolice
  • 2 hermelíny
  • veľkú cibuľu
  • 5 strúčikov cesnaku
  • medvedí cesnak
  • granulovaný sušený cesnak
  • soľ
  • olivový olej
  • slnečnicové/tekvicové semiačka
  • sézam

Ako postupovať?

  1. Nakrájame si cibuľu a cesnak na väčšie kúsky, aby sa nám pri pečení úplne nespiekli.
  2. Brokolicu opláchneme a vložíme do zapekacej misy spolu s nakrájaným cesnakom a cibuľou a posypeme to slnečnicovými semiačkami a sézamom.
  3. Túto zeleninovú zmes posolíme, posypeme sušeným cesnakom a polejeme olivovým olejom. Zmes poriadne premiešame, aby sa nám spojili chute.
  4. Zapekaciu misu vložíme do rúry a pečieme, kým brokolica nezmäkne.
  5. Akonáhle budeme vidieť, že brokolica bude hotová, na panvici opražíme z oboch strán hermelíny.
  6. Keď hermelíny zmäknú a naberú zlatistú farbu, na 2 sekundy opražíme na panvičke umyté lístky medvedieho cesnaku a ozdobíme nimi hermelíny.

Opečené hermelíny so zapečenou brokolicou podávame s nakrájaným čerstvým umytým medvedím cesnakom. 🙂

Dobrú chuť!

5.00 avg. rating (95% score) - 2 votes