Medvedí Cesnak

Zdravá a chutná bylinka

Pesto z medvedieho cesnaku

Pesto z medvedieho cesnaku

Jarný zázrak, aj tak by sme mohli nazvať medvedí cesnak a jeho vynikajúcu korenistú chuť a liečivé účinky.  Uskladniť túto bylinku nie je vôbec jednoduché a uchovať v nej potrebné živiny je ešte ťažšie. Pesto je však jeden z najlepších spôsobov, ako vyťažiť z tohto zázraku čo najviac. Prečítajte si náš obrázkový recept na pesto z medvedieho cesnaku.

Čo budete potrebovať?

  • Čerstvo natrhaný medvedí cesnak
  • Orechy (vlašské, lieskové, kešu, podľa osobnej preferencie)
  • Olivový olej (môže byť aj ľanový, lieskový a pod.)
  • Soľ
  • Chilli
  • Citrón

Ingrediencie do pesta z medvedieho cesnaku

  1. Medvedí cesnak vložte do sitka a pod tečúcou studenou vodou ho dôkladne očistite. Pri peste nebudete bylinku spracovávať tepelne ani v alkohole, preto je potrebné ju poriadne umyť. Dôkladné umývanie medvedieho cesnaqku v umývadle
  2. Umytý cesnak otraste a nechajte chvíľu usušiť. Vložte ho do vysokej nádoby, v ktorej ho budete mixovať ručným mixérom. Ak máte klasický mixér, listy medvedieho cesnaku vložte doňho.Umytý medvedí cesnak pripravený na pomixovanie
  3. Začnite cesnak mixovať v nádobe. Už teraz môžete pridať k cesnaku soľ, citrón a olivový olej.Mixovanie medvedieho cesnaku pri príprave pesta
  4. Všetky suroviny vrátane pomletých orechov môžete pomiešať aj naraz v hlbokom tanieri alebo miske. Olej pridávajte podľa potreby, aby pesto nebolo príliš husté.Pesto z cesnaku s vlašskými orechmi
  5. Pesto uskladnite v chladničke a ochuťte si ním napr. cestoviny alebo lososa. Prajeme vám dobrú chuť!

Pesto v náudobkáchRecept na pesto z medvedieho cesnaku

4.10 avg. rating (82% score) - 21 votes

11 Komentáre

  1. Ďakujem za receptík,už je to v chladničke,len škoda že nie je pomer cesnaku a orechov.Robila som podľa chuťových pohárikov,Je to výborné,hneď sme chutnali s chlebíkom.

  2. Kolko to vydrzi v chladnicke?Dakujem

  3. Vyzerá to super. Chystáme si spraviť pesto. Problém, ktorý vidím v tomto recepte je, že vôbec nie sú uvedené mierky. T.j. koľko oleja? koľko citróna? 🙁

  4. Aké množstvo optimálne potrebujeme? Nie sú uvedené pomery

  5. Aj nám vydrží celý rok a nedávame tam ani orechy ani citrón, len cesnak, soľ a hroznový olej – ten totiž nemení chuť ako olivový (v tom pesto zhorkne). Máme ho vyvákuované v chladničke.

    • Olivový je kráľ olejov! To že chutí trochu nahorklo je jeho typická chuť – aj preto ho mám rád. Kto má problém s olivovým olejom samotným, ten ho samozrejme bude vyrušovať aj v peste…

  6. Dobrý deň, viete mi poradit? Ako zachrániť pesto, keď som ho presolila? Dala som len cesnak, sol a olivový olej. Ďakujem za pomoc

  7. Dobrý deň, ako to stačí skladovať? len uzavreté a zaliať olejom, alebo aj inak konzervovať?

Pridaj komentár

Tvoja emailová adresa nebude uverejnená

*

© 2018 Medvedí Cesnak

Theme by Anders NorenHore ↑