Milujete tuniakový šalát? Keď k nemu pridáte jarnú prísadu – medvedí cesnak – určite si na ňom pochutíte ešte viac. Prečítajte si jednoduchý recept na túto zdravú pochúťku.

Tuniakový šalát s medvedím cesnakom

Čo budete potrebovať?

  • Medvedí cesnak (20 lístkov)
  • Tuniak (250 g)
  • Grécky slaný syr (100 g)
  • Cheddar (50 g)
  • Kríčkové paradajky (5 ks)
  • Jarná cibuľka (2 ks)
  • Baby špenát (hrsť)
  • Redkvičky (5-8 ks)
  • Citrón (1/2 ks)
  • Olivový olej
  • Soľ

Prísady k šalátu s medvedím cesnakom

Ako postupovať?

  1. Umyjeme a očistíme všetky druhy zeleniny. Medvedí cesnak obzvlášť, ak ho máte z voľnej prírody.

    Umyté listy medvedieho cesnaku

    Umyté listy medvedieho cesnaku

  2. Nakrájame očistenú zeleninu, medvedí cesnak a syry na drobné kúsky.
    Nakrájaný medvedí cesnak na doske

    Nakrájaný medvedí cesnak

    Krájanie redkvičky a paradajok

    Nakrájaná redkvička a paradajky

    Syr a tuniak v miske

    Nakrájané syry a tuniak

  3. V jednej veľkej miske zmiešame všetky prísady, polejeme ich olivovým olejom, vytlačíme naň polku citróna, pridáme štipku soli a to všetko dôkladne premiešame.

    Tuniakový šalát

    Šalát poriadne premiešame

  4. Šalát môžeme podávať s čerstvým chlebíkom, bagetkou alebo ako prílohu k mäsu. Dobrú chuť! 🙂

    Tuniakový šalát s chlebíkom

    Tuniakový šalát s nakrájaným chlebíkom

4.29 avg. rating (85% score) - 7 votes