Milujete tuniakový šalát? Keď k nemu pridáte jarnú prísadu – medvedí cesnak – určite si na ňom pochutíte ešte viac. Prečítajte si jednoduchý recept na túto zdravú pochúťku.
Čo budete potrebovať?
- Medvedí cesnak (20 lístkov)
- Tuniak (250 g)
- Grécky slaný syr (100 g)
- Cheddar (50 g)
- Kríčkové paradajky (5 ks)
- Jarná cibuľka (2 ks)
- Baby špenát (hrsť)
- Redkvičky (5-8 ks)
- Citrón (1/2 ks)
- Olivový olej
- Soľ
Ako postupovať?
- Umyjeme a očistíme všetky druhy zeleniny. Medvedí cesnak obzvlášť, ak ho máte z voľnej prírody.
- Nakrájame očistenú zeleninu, medvedí cesnak a syry na drobné kúsky.
- V jednej veľkej miske zmiešame všetky prísady, polejeme ich olivovým olejom, vytlačíme naň polku citróna, pridáme štipku soli a to všetko dôkladne premiešame.
- Šalát môžeme podávať s čerstvým chlebíkom, bagetkou alebo ako prílohu k mäsu. Dobrú chuť! 🙂