Cestoviny s čerstvým medvedím cesnakom sú veľmi chutné a zdravé. A ako to už s cestovinami býva, tak ich príprava nie je zložitá, preto je tento pokrm tak obľúbený. Prečítajte si jednoduchý návod, ako si pripraviť výborné a rýchle jedlo z tejto zdravej bylinky.

Cestoviny s medvedím cesnakom

Chutné špagety s medvedím cesnakom

Čo budete potrebovať?

  • Medvedí cesnak
  • Klasický cesnak
  • Špagety (príp. iné cestoviny)
  • Rastlinný olej
  • Paradajkový pretlak
  • Olivy
  • Tvrdý syr
  • Soľ

Ako postupovať?

  1. Nechajte zovrieť vodu a nalejte do nej kúsok oleja (aby sa cestoviny nelepili) a pridajte štipku soli.
  2. Do zovretej vody pridajte cestoviny a pravidelne miešajte.
  3. Na panvici si zatiaľ osmažte na jemno nakrájaný cesnak.
  4. K cesnaku nalejte paradajkový pretlak, pridajte soľ podľa chuti a za občasného miešania nechajte zohriať.
  5. Do zohriateho pretlaku pridajte nakrájané olivy a ešte chvíľu povarte.
  6. Keď sú cestoviny hotové, sceďte ich a naložte na tanier.
  7. Vylejte na ne paradajkový pretlak.
  8. Nastrúhajte na ne tvrdý syr a posypte najmeno nakrájaným medvedím cesnakom.
  9. Jedlo je hotové!

Prajeme vám dobrú chuť a pevné zdravie 🙂

Dostávajte najnovšie recepty a novinky o medveďom cesnaku ako prví. Prihláste sa do Medvedích novín.
4.80 avg. rating (95% score) - 10 votes