Rýchly recept na volské oko

Voľské oko je slovenská klasika! Príprava tohto pokrmu vám nezaberie viac ako 15 minút a potrebujete k nemu iba zopár prísad. Ak k nemu pridáte ešte sušený alebo čerstvý medvedí cesnak, jarná pochúťka je na svete.

Prečítajte si a pozrite si jednoduchý recept na volské oko.

Čo budete potrebovať?

Prísady do volského oka

  • Vajcia
  • Čerstvý medvedí cesnak
  • Sušený medvedí cesnak
  • Sladkú papriku
  • Rascu
  • Soľ
  • Olej
  • Chlieb

Ako postupovať?

  1. Zohrejte olej na panvici. Rozbite postupne vajíčka a celý ich obsah vždy vylejte na rozpálený olej. Dajte si pozor, aby sa vám nedostali na panvicu aj kúsky škrupinky.Tekuté vajíčka na panvici
  2. Okoreňte vajíčka na panvici. Pridajte na vrch štipku soli, sladkej papriky, rascu a sušený medvedí cesnak (keď nemáte, môže byť aj majoránka).Volské oko s medvedím cesnakom
  3. Nechajte vajíčka smažiť na malom ohni, až kým nestuhnú (ak máte radi redšie žĺtko, smažte vajíčka kratšie). Raz začas pomykajte panvicou, aby sa volské oká neprilepili o povrch panvice.Smaženie vajíčok na panvici
  4. Kým sa volské oká urobia, poctivo umyte medvedí cesnak pod tečúcou vodou a nakrájajte ho na malé kúsky.Umývanie medvedieho cesnaku pod tečúcou vodouNakrájaný medvedí cesnak
  5. Na koniec posypte hotové volské oko čerstvým medvedím cesnakom a vychutnajte si túto jarnú pochúťku. Dobrú chuť! 🙂Voľské oko so zdravým medvedím cesnakomChutné volské okoVýborné volské oko recept
5.00 avg. rating (96% score) - 3 votes