Receptov na pečeného pstruha nájdete na internete a v kuchárkach neúrekom. Vyskúšali ste ho však už skombinovať so zdravým medvedím cesnakom? Prečítajte si náš jednoduchý a pritom veľmi chutný recept.
Čo budete potrebovať?
Hlavné jedlo:
- 2 čerstvé pstruhy
- Maslo
- Medvedí cesnak
- Soľ
- Olivový olej
Príloha:
- Maslo
- Zemiaky
- Cibuľa
- Medvedí cesnak
- Rukola
- Balkánsky syr
Ako postupovať?
- Do osolenej vriacej vody dáme variť ošúpané a pokrájané zemiaky. Kým nám zemiaky zmäknú, očistíme a na pásiky pokrájame cibuľu. Následne si umyjeme pod tečúcou vodou medvedí cesnak a nakrájame ho na menšie časti.
- Rozohrejeme elektrickú rúru.
- Čerstvé rybky umyjeme, usušíme a osolíme zvonku aj zvnútra.
- Nadrobno pokrájame umytý medvedí cesnak a vyplníme ním vnútro pstruha. Maslo si nakrájame na tenšie plátky a časť z nich vložíme opäť do vnútra ryby, časť poukladáme na jej vrch. Takto naloženú rybu môžeme nechať odležať v chladničke aj niekoľko hodín, podľa toho, kedy ste sa pustili do varenia. 🙂
- Pokvapkáme plech olejom a položíme naň ryby.
- Pstruhov pečieme asi 30 min na 180 stupňoch.
- Kým sa nám pečie ryba, opražíme si dozlatista na oleji cibuľku. K nej na pár sekúnd pridáme aj medvedí cesnak.
- Uvarené zemiaky zlejeme, popučíme a pridáme k medvediemu cesnaku a cibuľke. Všetko spolu dobre premiešame. Na konci vmiešame kúsok masla.
- Upečené pstruhy podávame spolu s citrónom, štuchanými zemiakmi a šalátom z rukoly a balkánskeho syra.
0 Komentáre
1 Pingback