Cestoviny s čerstvým medvedím cesnakom sú veľmi chutné a zdravé. A ako to už s cestovinami býva, tak ich príprava nie je zložitá, preto je tento pokrm tak obľúbený. Prečítajte si jednoduchý návod, ako si pripraviť výborné a rýchle jedlo z tejto zdravej bylinky.
Čo budete potrebovať?
- Medvedí cesnak
- Klasický cesnak
- Špagety (príp. iné cestoviny)
- Rastlinný olej
- Paradajkový pretlak
- Olivy
- Tvrdý syr
- Soľ
Ako postupovať?
- Nechajte zovrieť vodu a nalejte do nej kúsok oleja (aby sa cestoviny nelepili) a pridajte štipku soli.
- Do zovretej vody pridajte cestoviny a pravidelne miešajte.
- Na panvici si zatiaľ osmažte na jemno nakrájaný cesnak.
- K cesnaku nalejte paradajkový pretlak, pridajte soľ podľa chuti a za občasného miešania nechajte zohriať.
- Do zohriateho pretlaku pridajte nakrájané olivy a ešte chvíľu povarte.
- Keď sú cestoviny hotové, sceďte ich a naložte na tanier.
- Vylejte na ne paradajkový pretlak.
- Nastrúhajte na ne tvrdý syr a posypte najmeno nakrájaným medvedím cesnakom.
- Jedlo je hotové!
Prajeme vám dobrú chuť a pevné zdravie 🙂
Pridaj komentár