Grilovaný hermelín s medvedím cesnakom a so zapečenou brokolicou je rýchlym receptom, ktorý vás poteší, keď sa vrátite z lesa vyhladnutý ako vlk. ?
Čo budete potrebovať?
- cca 450 g brokolice
- 2 hermelíny
- veľkú cibuľu
- 5 strúčikov cesnaku
- medvedí cesnak
- granulovaný sušený cesnak
- soľ
- olivový olej
- slnečnicové/tekvicové semiačka
- sézam
Ako postupovať?
- Nakrájame si cibuľu a cesnak na väčšie kúsky, aby sa nám pri pečení úplne nespiekli.
- Brokolicu opláchneme a vložíme do zapekacej misy spolu s nakrájaným cesnakom a cibuľou a posypeme to slnečnicovými semiačkami a sézamom.
- Túto zeleninovú zmes posolíme, posypeme sušeným cesnakom a polejeme olivovým olejom. Zmes poriadne premiešame, aby sa nám spojili chute.
- Zapekaciu misu vložíme do rúry a pečieme, kým brokolica nezmäkne.
- Akonáhle budeme vidieť, že brokolica bude hotová, na panvici opražíme z oboch strán hermelíny.
- Keď hermelíny zmäknú a naberú zlatistú farbu, na 2 sekundy opražíme na panvičke umyté lístky medvedieho cesnaku a ozdobíme nimi hermelíny.
Opečené hermelíny so zapečenou brokolicou podávame s nakrájaným čerstvým umytým medvedím cesnakom. ?
Dobrú chuť!
Pridaj komentár