Plnené šampiňóny s bryndzou a medvedím cesnakom sú rýchlym receptom, vhodným ako predjedlo, ale ak ho skombinujete s hriankami, poslúži aj ako hlavný a veľmi chutný chod. 🙂
Množstvo bryndze aj nátierky závisí od toho, koľko šampiňónov chcete plniť, aj aké sú veľké. Ak vám náhodou kúsok zmesy zvýši, zapečte si ju na hrianky.
Čo budete potrebovať?
- 60 g bryndze
- 60 g smotanovej nátierky
- kurkumu
- väčšie šampiňóny
- paradajky
- medvedí cesnak
- ¼ cibule
- chlebík
Ako postupovať?
- Zo šampiňónov vyberieme nožičky a hlavičky opláchneme. Je lepšie kúpiť hríbiky so širšími a väčšími hlavičkami, lepšie sa prepečú.
- Umyjeme si zeleninu. Pokrájame si štvrťku paradajky a cibuľe na drobučké kocky, podobne aj medvedí cesnak.
- Zmiešame bryndzu so smotanovou nátierkou, primešame zeleninku a pridáme štipku kurkumy. My sme pridali aj štipku korenia na tofu. Soľ sme vynechali, keďže bryndza je slaná, ale, samozrejme, záleží, ako veľmi ste zvyknutí soliť. 🙂
- Postupne naplníme jednotlivé šampiňóny a ozdobíme ich plátkom paradajky.
- Pečieme ich asi 15 / 20 min na plechu alebo v zapekacej mise, rátajte s tým, že hríbiky pustia šťavu.
Pýtate sa, čo so zvyšnými nožičkami? Tie budú vynikajúce v praženici ako ďalší chod alebo na raňajky.
Dobrú chuť! 🙂