Voľské oko je slovenská klasika! Príprava tohto pokrmu vám nezaberie viac ako 15 minút a potrebujete k nemu iba zopár prísad. Ak k nemu pridáte ešte sušený alebo čerstvý medvedí cesnak, jarná pochúťka je na svete.
Prečítajte si a pozrite si jednoduchý recept na volské oko.
Čo budete potrebovať?
- Vajcia
- Čerstvý medvedí cesnak
- Sušený medvedí cesnak
- Sladkú papriku
- Rascu
- Soľ
- Olej
- Chlieb
Ako postupovať?
- Zohrejte olej na panvici. Rozbite postupne vajíčka a celý ich obsah vždy vylejte na rozpálený olej. Dajte si pozor, aby sa vám nedostali na panvicu aj kúsky škrupinky.
- Okoreňte vajíčka na panvici. Pridajte na vrch štipku soli, sladkej papriky, rascu a sušený medvedí cesnak (keď nemáte, môže byť aj majoránka).
- Nechajte vajíčka smažiť na malom ohni, až kým nestuhnú (ak máte radi redšie žĺtko, smažte vajíčka kratšie). Raz začas pomykajte panvicou, aby sa volské oká neprilepili o povrch panvice.
- Kým sa volské oká urobia, poctivo umyte medvedí cesnak pod tečúcou vodou a nakrájajte ho na malé kúsky.
- Na koniec posypte hotové volské oko čerstvým medvedím cesnakom a vychutnajte si túto jarnú pochúťku. Dobrú chuť! 🙂
Pridaj komentár